46. Goede voornemens

Een goed voornemen impliceert dat wat er is, anders moet, beter moet of weg moet. De oordelen, inherent aan dat wat anders, beter of weg moet, maken dat de uitvoering van je goede voornemens niet langer stand houden dan enkele dagen of weken. De ware functie van een goed voornemen is dan ook te voelen hoe je zou willen zijn.

Beter is, te accepteren wat er is. In de ruimte die daarmee ontstaat is er plaats voor onderzoek naar dát, wat gebaat is bij deze oordeelsvorming. Wanneer dát gezien is, kun je zijn wie je bent en ben je tevens verlost van je goede voornemens.

Grotere vrijheid kan ik je niet wensen voor komend jaar.

Op de donderdagen 9 en 23 januari en 6 februari 2020, geef ik tussen 10.00 uur en 12.00 uur een serie lezingen over uitspraken van Jezus. Er hebben zich inmiddels meer dan voldoende mensen opgegeven zodat de lezingen zeker door gaan en je kunt nog reserveren.

Naar aanleiding van een aantal vragen en opmerkingen over de inhoud, hier enige toelichting. Ik maak een onderscheid tussen de Jezus van het Christendom en de spirituele Jezus. Het verschil vind ik mooi aangegeven in de volgende uitspraak die ik ooit van een wijs man hoorde. De Jezus van het Christendom heeft het voor ons gedaan en de spirituele Jezus heeft het ons voorgedaan.

Dit wezenlijke verschil komt aan de orde tijdens de lezingen. Hierdoor komen de uitspraken in en ander licht te staan. Een licht dat zorgt voor een bevrijdende en helende werking.

Onderwerpen van de lezingen:

9 januari 2020: ‘Heb uw naasten lief als uzelf’
23 januari 2020: ‘Niemand komt tot de vader dan door mij’
6 februari 2020: ’Niet mijn wil maar uw wil geschiede’

Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Rozet
Totaal kosten: € 27,-

Je kunt je aanmelden bij de projectleider via ineke.tegelaar@rozet.nl of 0622959080. Na aanmelding krijgt je een bevestiging met daarin meer info.

Geplaatst in Blogs | Reageer