12. Angst

De mens wordt voortgestuwd door verlangens en weerstanden. De basis van deze weerstanden en verlangens is angst. Angst voor de toekomst, angst voor de dood, angst voor armoede, angst er niet bij te horen, angst voor andersdenkenden, angst voor vreemdelingen. Deze angst verscheurt de mens en isoleert hem van zijn omgeving. Deze angst leidt tot egoïsme en ook tot nationalisme. Nationalisme is te beschouwen als groepsegoïsme.

Egoïsme leidt tot uitsluiting en in het ergste geval vernietiging van datgene waar de mens bang voor is. De rechtvaardiging voor die uitsluiting en vernietiging is gebaseerd  op individuele en collectieve overtuigingen die of zelf bedacht of geadopteerd zijn. Zolang de mens zich daar niet bewust van is, blijft hij gevangen zitten in deze overtuigingen en blijft angst de drijfveer van zijn handelen.

Wanneer we terugkijken in de geschiedenis dan hebben er enorme veranderingen en ontwikkelingen plaatsgevonden op deze planeet. Alleen het nodige bewustzijn bij de mensheid is achtergebleven. De mensheid zit nog steeds gevangen in het mechanisme van verlangens en weerstanden met nu het vermogen zichzelf te vernietigen en processen aangaande die vernietiging lijken op sommige vlakken zelfs in gang gezet. Bewustwording van die mechanismen is de enige  manier om dat tij te keren. Niet wat we doen aan het voorkomen van die vernietiging zal werken, want dat is een uiting van weerstand die tegenkrachten oproept. Alleen bewustwording kan zorgen voor een doorbraak. De Shiftmethode is ontwikkeld om bij te dragen aan die bewustwording.

Maak kennis met de Shiftmethode en meld je hieronder aan voor een van de gratis seminar ‘De Kunst van het Niet Weten’.

NIEUW // De kunst van het niet weten // MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

Er zijn nog plaatsen vrij voor het gratis seminar op vrijdag 22 maart en zaterdag 20 april 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

MELD JE HIER AAN

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*