8. Moeten en willen

Moeten en willen zijn kenmerken van het ego. Het ego meent tevens een lichaam te zijn en het meent ook keuzes te hebben.

Het ego bestaat uit automatisch draaiende overlevingsprogramma’s. Deze programma’s zijn gevormd door gebeurtenissen met impact en indoctrinatie van ouders, opvoeders, religie en onderwijs. Deze vorming loopt gelijk met de ontwikkeling van het brein en leidt tot hardnekkigheid met betrekking tot overtuigingen die als waarheid worden ervaren.

Moeten en willen zijn drijfveren voor de overleving van het ego en zijn inherent aan de ervaring van nooit genoeg en niet genoeg. Anderen zijn gebruiksmiddelen om de overleving te garanderen. Rechtvaardiging voor dat gebruik houdt de programma’s draaiende.

Niemand valt iets te verwijten, het betreft hier volledig automatische draaiende programma’s. Bewustzijn van deze programma’s stopt de overleving. Moeten en willen worden vervangen door kiezen voor wat zich aandient. Ervaren van wat zich aandient vervangt overleven door leven en maakt intenties bewust.

NIEUW // GRATIS SEMINAR: De kunst van het niet weten // MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar  waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

Er zijn nog plaatsen vrij op donderdag 28 februari 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

MELD JE HIER AAN

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*