7. Over geluk en succes

Ieder mens wil gelukkig zijn en geluk wordt door ieder mens verschillend gedefinieerd. Sommigen menen geluk te vinden in materiële zaken, sommigen in status, weer anderen in gezondheid, een goede baan, een fijne relatie, een gezin en voor sommigen is geluk van geestelijke of religieuze aard. Zolang we het geloof en de energie hebben dat we onze eigen definitie van geluk kunnen realiseren, blijven we ermee aan de gang. Wanneer er vervolgens een stap is gezet in die richting of wanneer het doel gehaald is dan noemen we dat succes.

Dit streven naar geluk en succes heeft als uitgangspunt dat het in de toekomst moet gaan plaatsvinden en dat betekent vanzelfsprekend dat het er nu niet is en dat betekent weer dat het er nooit permanent zal zijn. Want als geluk en succes onderhevig zijn aan tijd dan hebben zij beide een begin en een eind. Het begin van geluk en succes is het moment dat datgene wat we als geluk en succes gedefinieerd hebben, gerealiseerd is en plaatsvindt. Het verlangen stopt voor even en er is een moment van verlangenloosheid met het gevoel van vrijheid dat daarbij hoort en het einde van het geluk en succes dient zich aan wanneer we gewend zijn aan datgene wat gerealiseerd is en plaatsgevonden heeft en de ruimte die samenhangt met de inherente vrijheid wordt onmiddellijk gevuld met een nieuw verlangen naar wat geluk en succes voor ons betekent.

Geluk en succes zijn dus niet blijvend zolang we in de veronderstelling leven dat het afhangt van het realiseren van onze definitie van geluk en succes en zolang we menen dat het er nu niet is en dat het in de toekomst moet gaan plaatsvinden. Wanneer we nu onze definitie van geluk en succes loslaten, hoeven we er niet langer naar te streven en zijn we ook meteen van de toekomst verlost met haar onzekerheden en de angst om te falen. Wat overblijft is datgene waar we naarstig naar op zoek waren.

NIEUW // GRATIS SEMINAR: De kunst van het niet weten // MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar  waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

Er zijn nog plaatsen vrij op donderdag 28 februari 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

MELD JE HIER AAN

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*