33. De werkelijkheid is mentaal

Onder het mentale wordt hier verstaan, de combinatie van gedachten, gevoelens en beelden. Zonder dat geen werkelijkheid. Het toelaten van deze stelling betekent een frontale aanval op het denken en de daaruit voortkomende illusie van wie je meent te zijn in die werkelijkheid. Anderzijds is het denken, als functie van bewustzijn, nodig om die illusie te doorzien, ‘met een doorn verwijder je een doorn’.

Wie je meent te zijn, is door gebeurtenissen en informatie van buitenaf gevormd. Het versluiert het bewuste Zijn. De belangrijkste taak in het leven van ieder mens is dan ook, het illusionaire karakter van, wie je meent te zijn, te doorzien. Zonder dat is er geen geluk, vrede noch gelijkmoedigheid mogelijk. Ga dit proces van zelfkennis aan en je draagt tevens bij aan een wereld die werkt voor iedereen.

De wereld verandert niet door wilskracht maar door zelfkennis. Meld je aan voor een gratis intake voor het eerstvolgende Shift Intensive Programma en ervaar het zelf. Mail naar info@willemgeene.com voor een vrijblijvend intake gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*