32. Analyse van de waarneming

In de waaktoestand wordt de wereld ogenschijnlijk waargenomen door de vijf zintuigen. Echter de zintuigen zijn niet meer dan instrumenten van waarneming. De waarneming vindt plaats in het brein. De droomslaap bewijst dat. In de droomslaap gebruik je geen zintuigen en toch kan er gezien, gehoord, gevoeld, geroken en geproefd worden. Wat gezien, gehoord, gevoeld, geroken en geproefd wordt, wordt dankzij het geheugen gekend. De aandacht die hierdoor gelijkertijd wordt gegenereerd is een functie van bewustzijn.

Bewustzijn zelf is vrij van enig oordeel met betrekking tot wat waargenomen wordt. Bewustzijn is het licht waarin en waardoor alles kan verschijnen en verdwijnen en waarin alles precies is wat het is. Dat licht is het Zelf. Wanneer de realisatie van het Zelf plaatsvindt, wordt alles gezien vanuit dat licht en ben je iedere schepping ontstegen, inclusief jezelf zoals je jezelf kent in die schepping. Een grotere vrijheid is er niet.

Wanneer bovenstaande tekst resoneert, ben je klaar voor de volgende stap in de evolutie van het menselijke bewustzijn. Een transformatie van een ego gedreven bewustzijn naar een eenheidsgericht bewustzijn.

Het Shift Intensive Programma faciliteert die volgende stap. Klik voor meer informatie HIER en meld je aan voor een gratis intake gesprek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*