21. De macht van het ego

Uit ‘De Kunst van het Niet Weten’

Ego is wat je hebt, niet wat je bent. De basisvorming vindt plaats in de eerste jaren van iemands leven en is noch goed noch fout en heeft consequenties. Het ego kan alleen bestaan wanneer er sprake is van verlangens en weerstanden. Wanneer je het ego meent te zijn, heb je nooit genoeg of dat nu liefde, geld, goed, macht of erkenning is. Ook is het moeilijk je gelijk op te geven in een conflict.

De energie die voor het streven naar de vervulling van verlangens nodig is, staat in feite in dienst van het overleven van het ego. Dit overleven verbruikt de energie door die weerstanden en verlangens zonder welke het ego niet kan bestaan. Een gevangenis zonder uitgang.

Als je de macht van het ego wil breken, hoef je alleen maar bewust van te zijn van dit mechanisme. In het licht van dat bewustzijn dondert het ego als een kaartenhuis in elkaar. Een transformatie van overleven naar leven. Je bent nu vrij van de consequenties.

GRATIS SEMINAR / De kunst van het niet weten / MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

U kunt zich HIER aanmelden voor het gratis seminar op zaterdag 25 mei 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*