18. Ambitie versus Intentie

Ambitie wordt gevoed door ogenschijnlijke prikkels van buitenaf. Ogenschijnlijk, omdat er nooit een prikkel van buiten komt. De prikkel ontstaat op basis van datgene wat opgeslagen ligt in het geheugen. Anders gezegd, er wordt iets geraakt wat er al zit.

Bij ambitie werk je op basis van wat je weet of meent te weten en dat wil je dan of je wilt er meer van. De aandacht is op jezelf gericht – het ego, een bundel geassocieerde gedachten, gevoelens en beelden – dat geïsoleerd, op basis van strijd, overleeft binnen een werkelijkheid waar het onlosmakelijk mee verbonden is. Omdat het ego niet zonder verlangens en weerstanden kan bestaan is de consequentie van ambitie dat het nooit genoeg is van wat er is bereikt.

De inherente intentie van de mens is terug te keren naar zijn wezenlijkheid, omdat de mens daar compleet, heel en gelukkig is en omdat de mens intuïtief weet dat van daaruit het leven geleefd wordt zoals het bedoeld is. Wanneer je je intenties leeft komen scheppingskracht en expressiekracht van het leven zelf volop tot uiting en ben je verschoven van bepaaldheid naar mogelijkheid.

Bepaaldheid ligt aan de basis van ambitie. Bepaaldheid is aangereikt door opvoeding, maatschappij en cultuur. Bepaaldheid versluiert de mogelijkheid die je wezenlijk bent en vult de ruimte in die dan niet meer beschikbaar is voor het manifesteren van je intenties. Wanneer je intenties helder zijn, zal je merken dat je tevens de talenten, vermogens en kwaliteiten bezit om ze te leven. Zo lever je vanzelf, zonder moeite en moeten en willen, een maximale bijdrage aan je omgeving.

GRATIS SEMINAR / De kunst van het niet weten / MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

U kunt zich HIER aanmelden voor het gratis seminar op zaterdag 25 mei 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*