17. Overtuigingen

Ieder mens heeft overtuigingen en een overtuiging is wáár voor degene die hem heeft. Overtuigingen bepalen je werkelijkheid en wie je bent in die werkelijkheid.

Overtuigingen zijn niet meer dan gedachten waarvan kenmerkend is dat ze een begin en een eind hebben. Een overtuiging kan dan ook alleen blijven bestaan als ze keer op keer bevestigd wordt. Het bewijst tevens dat de werkelijkheid, door overtuigingen in stand gehouden, niet wezenlijk is.

Anders gezegd , overtuigingen houden ons gevangen in een illusie die enerzijds veiligheid biedt en ons anderzijds beperkt. Zolang de overtuiging wáár blijft is dat geen probleem. Wanneer de overtuiging zijn waarheidsgehalte verliest stort de werkelijkheid ineen. Het is alsof je uit een droom ontwaakt. Vrijheid en verwarring strijden om de ruimte die beschikbaar komt. Bewustzijn van deze strijd houdt de ruimte open.

GRATIS SEMINAR / De kunst van het niet weten / MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

U kunt zich HIER aanmelden voor het gratis seminar op zaterdag 20 april 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*