15. Jaloezie

Jaloezie kenmerkt zich door een gevoel van niet oké zijn. Wanneer je jaloers bent dan betekent dat in je relatie dat de ander zich zodanig moet gedragen zodat je jij oké voelt. Wanneer je jaloers bent met betrekking tot bezit of status van de ander, zal je diezelfde status of dat bezit moeten hebben wil jij je oké voelen. Echter, in relaties leidt jaloezie tot bezitsdrang en omdat je de ander nooit volledig kunt bezitten blijft de jaloezie in stand. Jaloezie met betrekking tot bezit of status leidt tot afgescheidenheid van datgene wat je wilt bezitten of wilt zijn en daarmee blijft ook in dit geval de jaloezie in stand.

Jaloezie bepaalt je zelfbeeld. Onderzoek dat zelfbeeld en je ontdekt dat je niet jaloers bent maar dat je jaloezie hebt. Dat is een eerste stap naar bevrijding ervan.

GRATIS SEMINAR / De kunst van het niet weten / MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

U kunt zich HIER aanmelden voor het gratis seminar op zaterdag 20 april 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*