14. Over schuldgevoel

Schuldgevoel houdt datgene in stand waar je je schuldig over voelt. Je wilt waar je schuldig aan meent te zijn goed maken maar je bent onmachtig. Deze onmacht maakt jezelf en de ander tot slachtoffer en deze onmacht houdt het schuldgevoel in stand. Het schuldgevoel is de straf voor datgene wat je gedaan hebt en maakt het mogelijk in relatie te blijven met degene die je meent wat aangedaan te hebben. De straf moet medelijden en vergeving opwekken van degene die het is aangedaan en als deze persoon de relatie wilt voortzetten zal deze zich ook gedwongen voelen dat te doen.

Schuldgevoel zet beide gevangen in een relatie waar angst voor verlies de drijfveer is. Haal het schuldgevoel weg en partijen kunnen hun verantwoording nemen en in vrijheid samen leven.

GRATIS SEMINAR / De kunst van het niet weten / MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

U kunt zich HIER aanmelden voor het gratis seminar op zaterdag 20 april 2019. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

Graag tot dan, Willem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*