10. Over seks

Seks komt van een plek waar we niets te zeggen hebben en brengt ons naar een ervaring waar we niets te zeggen hebben. Het is alsof iemand je huis binnenkomt, de boel op stelten zet en weer vertrekt en dat niet een keer maar regelmatig. Het bezoek is echter zo plezierig dat we het iedere keer laten gebeuren en als we niet willen dat het gebeurt, gebeurt het ook.

Omdat we er niets over te zeggen hebben, geven overtuigingen, meningen en oordelen over seks ons een illusie van grip en veiligheid. Deze overtuigingen, meningen en oordelen houden ons vast in verlangen naar en weerstand tegen seks. Ze leiden tot regels en afspraken over wanneer wel en wanneer niet en met wie wel en met wie niet en op welke wijze wel en niet. Deze regels en afspraken zijn individueel, cultureel, maatschappelijk of religieus bepaald en moeten ons in het doolhof van seksuele verlangens en fantasieën vastigheid geven. Het maakt ons terughoudend in het spreken over ons seksleven en het belemmert ons in onze seksuele expressie.

Stel je even voor dat jij en niemand ook maar een enkel oordeel, mening of overtuiging zou hebben over seks. Dan zou je seks hebben als je er zin in had met mensen die hetzelfde zouden voelen. Je zou doen wat je wilde doen met mensen die hetzelfde wilden doen en je zou er in totale onschuld van genieten. Deze onschuld valt samen met de vrijheid, liefde, appreciatie en affectie welke kenmerken zijn van goede seks.

Of toch maar liever wat regels en afspraken.

NIEUW // GRATIS SEMINAR: De kunst van het niet weten // MELD JE AAN

Kom naar het gratis dag-seminar  waarin je kennis maakt met de Shift methode. Met deze methode krijg je zeer snel inzicht waarom je leven loopt zoals het loopt en waarom je werkelijkheid is zoals die is. Het programma is zeer effectief waar het gaat om mechanismen bewust te krijgen die ten grondslag liggen aan ineffectieve patronen en gewoonten. Met de methode kun je jezelf  bevrijden van die patronen. Hierdoor ben je in staat om vanuit een neutrale positie keuzes te maken en effectief te handelen.

Er zijn nog een paar plaatsen vrij op donderdag 28 februari 2019 en je kunt je nu aanmelden voor 22 maart. Het seminar vindt plaats in Arnhem in cultureel centrum Rozet te Arnhem (kortestraat 16). Zo’n 5 minuten lopen van het NS centraal en op loopafstand van diverse parkeergarages.

MELD JE HIER AAN

Graag tot dan, Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*